El diable - Amades, Joan (Zephyrvs, 2009)
No ens proposem pas estudiar la personalitat del diable que és conegut universalment i amb característiques pròpies die cada, país. Escatir l'origen del mite demoníac i pfrecisar-ne les seves part&colàrifcatts arreu, és tasca llarga i complexa i cau fora del nostre marc. El nostre propòsit no és altre que el de registrar simplement alguns conceptes i idees actuals sobre el diable actives entre la eocíetlat ignorant catalana d'avui, com una mostra de la sobrevivencia del culte diabolic dels nostres avis.